Acai jagode ali aronija?
 

ACAI JAGODE ali ARONIJA?

Vsak dan slišite reklamo glede učinkovitosti acai jagod? Acai je tropska palma, zraste do 30 metrov visoko, izhaja pa iz južne in srednje Amerike. Plodovi so temno violične jagode, ki rastejo v grozdih. Žal rastlina v našem podnebju ne bi uspevala. Toda ali ste vedeli, da tudi sicer temno violično in rdeče sadje vsebuje veliko antocianov, ki so znani antioksidanti? Po vsebnosti je daleč na prvem mestu aronija, bogate pa so tudi borovnice, robide, brusnice. Aronija po nekaterih navedbah vsebuje 4-krat več anoticanov kot Acai jagode. Več o tem si lahko preberete na slovenski ali angleški različici Wikipedije. Za katero se boste odločili vi?

 

Rastline lahko naročite ali rezervirate preko spletnih obrazcev, po mailu ali po telefonu. Prevzamete jih lahko vsako soboto v marcu od 9:00 – 21:00 pred Mercator Centrom Ljubljana Šiška, 1x na mesec na sejmu Ekofjest v Galicji pri Žalcu, jagodičevje pošljemo tudi po pošti. Prevzem v Beli krajini je možen po dogovoru. V vikendu od 16. do 18. marca bomo prisotni na sejmu Flora v Celju.

Kontakt

tel: 051-344-033 univ.dipl.inž.agr. Luka Kužnik

mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Kje smo?

Naše sadike se nahajajo v neokrnjeni naravi Bele krajine.

Naročilo: Rastline lahko naročite ali rezervirate preko spletnih obrazcev, po mailu ali po telefonu.

Prevzem: v času od marca do maja smo prisotni na številnih sejmih (Flora, Ekofest, Oskrbovalnica, Bio dan) ter na stojnici pred City parkom v Ljubljani. Preverite objavo na naslovni strani.

  •  večino rastlin lahko pošljemo po pošti oz. dostavni službi GLS
  •  prevzem v Beli krajini je možen po predhodni najavi - pokličite Luka: 051 344 033

Za nakup, prevzem rastlin ali kakršnokoli drugo vprašanje se obrnite na obrazec povpraševanje, nakup sadik ali nas kontaktirajte na navedeno telefonsko številko ali email. Vaše klice sprejemamo vsak dan od 8:00 - 20:00

Kdo smo?

Luka Kužnik, agronom, strokovni sodelavec Kluba Gaia in vodja eksotične vrtnarije Zelni Zmaj. Doštudiral je agronomijo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani smer sadjarstvo, fitomedicina. Diplomiral je z odliko na temo biotičnega varstva rastlin. Po študiju se je zaposlil v kmetijski apoteki kot odgovorna oseba za prodajo fitofarmacevtskih sredstev. Kasneje se je odločil za samostojno pot in ustanovil eksotično vrtnarijo, kjer ponujajo sadike malo manj poznanega jagodičevja, sadnega drevja in zelišč, ki imajo številne zdravilne lastnosti, so nezahtevne za vzgojo in primerne za ekološko pridelavo. Je tudi soustanovitelj prvega nasada goji jagod v Sloveniji, pisec številnih člankov v vrtnarskih revijah, ter izvajalec predavanj in delavnic o negi in vzgoji rastlin.

Pogosta vprašanja in odgovore najdete tukaj.

 

 

Oglejte si preostalo našo ponudbo eksotičnih rastlin

Rastline iz naše ponudbe

aronija  asimina_plod

sibirska borovnica šisandra

stevija  Goji jagoda

ostala ponudba tukaj

Vaše naročilo
Vaša košarica je prazna