Acai jagode ali aronija?
 

ACAI JAGODE ali ARONIJA?

Vsak dan slišite reklamo glede učinkovitosti acai jagod? Acai je tropska palma, zraste do 30 metrov visoko, izhaja pa iz južne in srednje Amerike. Plodovi so temno violične jagode, ki rastejo v grozdih. Žal rastlina v našem podnebju ne bi uspevala. Toda ali ste vedeli, da tudi sicer temno violično in rdeče sadje vsebuje veliko antocianov, ki so znani antioksidanti? Po vsebnosti je daleč na prvem mestu aronija, bogate pa so tudi borovnice, robide, brusnice. Aronija po nekaterih navedbah vsebuje 4-krat več anoticanov kot Acai jagode. Več o tem si lahko preberete na slovenski ali angleški različici Wikipedije. Za katero se boste odločili vi?

 

Rastline lahko naročite ali rezervirate preko spletnih obrazcev, po mailu ali po telefonu. Prevzamete jih lahko vsako soboto v marcu od 9:00 – 21:00 pred Mercator Centrom Ljubljana Šiška, 1x na mesec na sejmu Ekofjest v Galicji pri Žalcu, jagodičevje pošljemo tudi po pošti. Prevzem v Beli krajini je možen po dogovoru. V vikendu od 16. do 18. marca bomo prisotni na sejmu Flora v Celju.

Vrtnarija Zeleni Zmaj v medijih

Pisani mediji:

revija Biobrazda 2013

cherryjanuar 1, januar 2

revija Gaia 2011, 2012

strawberrymarec 1, marec 2, april, 2012

revija Pomagaj si sam 2011

pearsjunij 1, junij 2

revija Žurnal 2011

cherry

revija Lepi vrt 2012

peas1.del, 2.del, 3.del, 4.del

revija Jana 2012 (tudi priznani strokovnjaki z veliko znanja, najdejo navdih za članke na naši spletni strani)

pears27.11.

Predavanja:

Predavanja o eksotičnem jagodičevju, obrezovanju sadnega drevja, ekološkem vrtnarjenju izvajamo po vsej Sloveniji. Nekaj utrinkov o naših predavanjih in delavnicah najdete tukaj:

 

 

 

Oglejte si preostalo našo ponudbo eksotičnih rastlin

Rastline iz naše ponudbe

aronija  asimina_plod

sibirska borovnica šisandra

stevija  Goji jagoda

ostala ponudba tukaj

Vaše naročilo
Vaša košarica je prazna