Acai jagode ali aronija?
 

ACAI JAGODE ali ARONIJA?

Vsak dan slišite reklamo glede učinkovitosti acai jagod? Acai je tropska palma, zraste do 30 metrov visoko, izhaja pa iz južne in srednje Amerike. Plodovi so temno violične jagode, ki rastejo v grozdih. Žal rastlina v našem podnebju ne bi uspevala. Toda ali ste vedeli, da tudi sicer temno violično in rdeče sadje vsebuje veliko antocianov, ki so znani antioksidanti? Po vsebnosti je daleč na prvem mestu aronija, bogate pa so tudi borovnice, robide, brusnice. Aronija po nekaterih navedbah vsebuje 4-krat več anoticanov kot Acai jagode. Več o tem si lahko preberete na slovenski ali angleški različici Wikipedije. Za katero se boste odločili vi?

 

Rastline lahko naročite ali rezervirate preko spletnih obrazcev, po mailu ali po telefonu. Prevzamete jih lahko vsako soboto v marcu od 9:00 – 21:00 pred Mercator Centrom Ljubljana Šiška, 1x na mesec na sejmu Ekofjest v Galicji pri Žalcu, jagodičevje pošljemo tudi po pošti. Prevzem v Beli krajini je možen po dogovoru. V vikendu od 16. do 18. marca bomo prisotni na sejmu Flora v Celju.

Svetovanje in predavanja

Vsak drugi vikend v mesecu smo prisotni na pripreditvi EkoFejstu v Galiciji. Za foto utrinke si oglejte našo galerijo. Na EkoFejstu svetujemo o vzgoji sadnega drevja in jagodičevja iz naše ponudbe.

Pripravili smo tudi nekatera predavanja, ki jih izvajamo v različnih krajih po Sloveniji. Bi želeli da pridemo k vam? Pokličite ali pa uporabite spodnji obrazec.

Trenutno vam nudimo sledeča predavanja:

  • Goji jagode - sadež mladosti: vse o zgodovini, uporabi in vzgoji te čudovite rastline
  •  Zdravilne rastline daljnih krajev: poleg goji jagod predstavimo še aronijo, šisandro, stevijo in druge zanimive rastline
  •  Obrezovanje sadnega drevja
  •   Ekološko vrtnarjenje

Nekaj utrinkov s predavanj najdete tukaj

 

Oglejte si preostalo našo ponudbo eksotičnih rastlin

Rastline iz naše ponudbe

aronija  asimina_plod

sibirska borovnica šisandra

stevija  Goji jagoda

ostala ponudba tukaj

Vaše naročilo
Vaša košarica je prazna